Wie is David van der Linden?

 

In Juli 2019 ben ik afgestudeerd aan de Klassieke Academie van Groningen. Naast mijn studie aan de Klassieke Academie studeerde ik aan de ‘Imperial Academy of Arts’ in Sint Petersburg. Bij deze Russische Universiteit volgde ik Masterclasses van Russische docenten. Een bijzondere en leerzame ervaring.

Mijn lessen op de Klassieke Academie en ‘The Imperial Academy of Arts’ hebben mij een mooie basis gegeven waarop ik nog jaren door kan gaan.

Het onderwerp van mijn schilderijen heb ik gevonden in mijn eigen jeugd. Wat het opgroeien en jezelf leren kennen, keuzes maken, jezelf kunnen zijn met zich meebrengt is een bron van inspiratie. Ook de schoonheid van jongens, onbevangen, puur en eerlijk wil ik in mijn werk laten zien. Het ontroerende van een krachtige en sterk lichaam is voor zeker ook een bron van inspiratie. Het feit dat ikzelf een man ben maakt volgens mij dat ik me bij het schilderen van jongens op bekend terrein voel.. 

 

De jonge modellen vertellen een verhaal wat inspireert en prikkelt.

compositie-tom-6-kopie(foto: Xandra Donders)

 

Mijn werk is te zien en te koop bij Galerie MooiMan in Groningen en bij Galerie Bonnard in Nuenen.


Portret in opdracht

 

Een portret schilderen of tekenen vind ik fantastisch om te mogen doen. Ik aanvaard een opdracht dan ook graag. Op deze website zie je een aantal voorbeelden van dergelijke portretten. Tot 2016  maakte ik alleen houtskoolportretten in opdracht.

Vanaf nu is het ook mogelijk olieverfportretten door mij te laten maken. Het formaat overleggen we vooraf, u bepaalt zelf hoe groot u wilt dat uw portret wordt. We bekijken samen of alleen een hoofd, hoofd en borst of u misschien een totaalportret mooi vindt. Afhankelijk van uw keuze wordt (vooraf) de prijs bepaald.

 

 

Ik maak portretten in houtskool, potlood of olieverf. 

 
Olieverfportret 70 x 100 cm (excl. lijst)
 
IMG_3037 
Houtskoolportret 30 cm hoog en 45 breed (excl. lijst)[/caption]
 
 
 
 
Hoe werkt dat?
 
U levert goede foto’s aan of ik kom ze zelf maken. Dan maak ik een portret aan de hand van deze foto’s.
 
Ook is het mogelijk, zoals in de tijd van de oude meesters, te poseren bij mij in het atelier, ik schilder dan een allaprima portret, dat wil zeggen u poseert terwijl ik schilder in de natte verf. U poseert hiervoor minstens tweemaal 2 uur. Het is mogelijk dat er een derde keer bij komt.
 
Poseren voor een houtskoolportret kan natuurlijk ook, dan is 1 keer voldoende. Een ‘ live’ getekend of geschilderd portret heeft vaak een wat schetsmatiger karakter.
 
Na overleg spreken we af wanneer het portret klaar is en wat het gaat kosten.( Vanaf 350 euro)
Daarna begin ik. Op deze website ziet u verschillende voorbeelden van dergelijke portretten.

Voor vragen kunt u contact opnemen via 

david_vander_linden@me.com

Of bellen naar 0613763320