Portret in opdracht

Een portret schilderen of tekenen vind ik fantastisch om te mogen doen. Ik aanvaard een opdracht dan ook graag. Op deze website zie je een aantal voorbeelden van dergelijke portretten. Tot 2016  maakte ik alleen houtskoolportretten in opdracht.

Vanaf nu is het ook mogelijk olieverfportretten door mij te laten maken. Het formaat overleggen we vooraf, u bepaalt zelf hoe groot u wilt dat uw portret wordt. We bekijken samen of alleen een hoofd, hoofd en borst of u misschien een totaalportret mooi vindt. Afhankelijk van uw keuze wordt (vooraf) de prijs bepaald.

 

Ik maak portretten in houtskool, potlood of olieverf. 
IMG_9595

Portret in opdracht olieverf op paneel 30 x 30 cm

 

Portret in opdracht olieverf op paneel 30 x 40 cm

Schilderij in opdracht olieverf 30 x 40 cm

IMG_7030

Houtskoolportret 70 cm breed en 50 cm hoog (incl lijst en passe partout)

IMG_3037

Houtskoolportret 30 cm hoog en 45 breed (excl. lijst)

Hoe werkt dat?
U levert goede foto’s aan of ik kom ze zelf maken. Dan maak ik een portret aan de hand van deze foto’s.
Ook is het mogelijk, zoals in de tijd van de oude meesters, te poseren bij mij in het atelier, ik schilder dan een allaprima portret, dat wil zeggen u poseert terwijl ik schilder in de natte verf. U poseert hiervoor minstens tweemaal 2 uur. Het is mogelijk dat er een derde keer bij komt.
Poseren voor een houtskoolportret kan natuurlijk ook, dan is 1 keer voldoende. Een ‘ live’ getekend of geschilderd portret heeft vaak een wat schetsmatiger karakter.
Na overleg spreken we af wanneer het portret klaar is en wat het gaat kosten.( Vanaf 350 euro)
Daarna begin ik. Op deze website ziet u verschillende voorbeelden van dergelijke portretten.

Voor vragen kunt u contact opnemen via 

david_vander_linden@me.com

Of bellen naar 0613763320

IMG_0847

 

Wie is David van der Linden?

Sinds september 2014 ben ik student aan de Klassieke Academie van Groningen.

Vanuit mijn woonplaats Mierlo bij Eindhoven ga ik twee dagen in de week naar Groningen. Voordat ik zover was dat ik werd toegelaten op deze bijzondere Academie volgde ik cursussen. De laatste jaren teken en schilder ik dagelijks. Bij leertekenen.nl leerde ik beter kijken. Ik ging enthousiast geworden hierdoor portret tekenen en schilderen bij Henk Groenendaal en volgde een jaar schilderles bij Peter van den Borne. Ook volgde ik wat workshops bij René de Vries. Ik raakte meer en meer verslingerd aan alle mogelijkheden die het tekenen en schilderen me biedt.

Uiteindelijk besloot ik me voor te gaan bereiden op een toelatingsexamen voor de Klassieke Academie voor Schilderkunst in Groningen. Na een pittige toelating werd ik aangenomen en heb ik inmiddels eerste twee jaar (van de vijf) afgerond. Hier kreeg ik les van Peter Durieux, Joost Doornik, Tim Blaauw, Miranda van Gelderen, Annelies Middel, Tom S. Hageman en Jan van Loon. Het tweede jaar behandelde diverse schildertechnieken en ik volgde grafieklessen. Ik had les van Peter Durieux, Ruud de Rode, Paul Boswijk, chris Herenius.

compositie-tom-6-kopie(foto: Xandra Donders)

 

Ik begin in september 2016 aan het derde jaar.